Abdullah Avcı: Önümüzdeki sezonu planlayacağız

Basel yenilgisi sonrası çok üzgün olan Abdullah Avcı, "2 maçta da üstündük ancak hakedişimizin karşılığını alamamak çok üzüntü verici. Maksimal seviyede pozisyonlara giriyoruz, penaltı kaçırıyoruz, çizgiden çıkan toplar, ince ofsaytlar her şeyi deniyoruz. Artık orada beceri ve son dokunuş kalıyor. Rakip de inanamamıştır. Benim antrenörlük hayatımda da üst üste bu tip iki maç yoktur" açıklamasında bulunmuştu.

'İnişler çıkışlar olacaktır'

"2,5 sezondur bütün transferler benim okeyim ile oluyor. Transfer çözüm değil. Takım organizasyonu bir çözümdür. 27 ayda 3 kupa aldı bu takım. İnişler çıkışlar olacaktır. Kupa hedefi önümüzde duruyor. Türkiye Kupası hedefi var" diyen Avcı, "Önümüzdeki senenin planlamasının da bir taraftan çalışmasını yapıyoruz" dedi.

Avrupa’da ‘av’ oluyor

Süper Lig’de son 5 yıllık periyoda bakıldığında en yüksek puan ortalamasına sahip teknik adam olan Abdullah Avcı, Avrupa’da ise şanssızlığını kıramıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, yurt dışında tam 6 yıldır galip gelemiyor. Avcı, en son Başakşehir’in başındayken 2017’de Bulgaristan’da Ludogorets’i mağlup etmişti. Çalıştırdığı takımlarda toplam 38 kez Avrupa maçına çıkan Avcı, 20 mağlubiyet, 10 beraberlik ve 8 yenilgi gördü. Deplasmanda çıktığı 18 maçta ise sadece 1 kez kazanabildi. Bordo-Mavililer, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde dış sahada oynadığı 3 grup mücadelesinde de kaybederken, son olarak İsviçre’de Basel’e boyun eğdi.

Nereden nereye!

Akyazı’da 1-0 yendiği Basel’e deplasmanda 2-0’lık skorla mağlup olan ve UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turuna kalamayan Trabzonspor’da, moraller çok bozuk. Geçtiğimiz sezon inanılmaz bir periyot geçiren ve ezeli rakiplerine tarihi puan farkları atan Bordo-Mavililer, neredeyse devre arasında ligi bitirmişti. Fırtına’nın pek çok rakibi ara dönemde transfer bile yapmazken, Karadeniz ekibi 38 yıl aradan sonra unutulmaz bir şampiyonluk yaşamış, dört bir tarafta yaptığı kutlamalarla da dünya basınında gündem olmuştu. Ancak Trabzonspor’un o halinden eser kalmadı... Fırtına, ligde ve Avrupa'da bir türlü istikrarı yakalayamadı. Tek bir hedef kaldı; Ziraat Türkiye Kupası.

Kaynak: Fanatik

Abdullah Avcı: Önümüzdeki sezonu planlayacağız Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum