İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zaha'yı konuşuyor! 'Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü'

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun ikinci maçında İngiliz devi Manchester United ile kozlarını paylaştı. Old Trafford'da oynanan nefes kesen maçı Galatasaray 3-2 kazanarak tarihi bir galibiyete imza attı

 

GRUPTA 2. SIRAYA YÜKSELDİ

Galatasaray, aldığı kritik galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla gruptaki puanını 4 yaparak 2. sırada yerini aldı. Galatasaray, bir sonraki maçta Alman devi Bayern Münih'i RAMS Park'ta konuk edecek.

 

İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zahayı konuşuyor Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü

 

ZAHA ESKİ TAKIMINA KARŞI OYNADI

Sarı-Kırmızılılar’da ilk 11’deki ilk maçına Ankaragücü karşısında çıkan Zaha, 2-1 kazandıkları mücadelede takımına beraberliği getiren golü atmıştı. Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez ağları havalandıran Zaha, dün kısa süre oynadığı ve Crystal Palace formasıyla uzun yıllar rakip olduğu United’a karşı Old Trafford’da 11’deydi.

TRİBÜNLER ZAHA’YI ISLIKLARI

2013-15 yılları arasında Crystal Palace ve Cardiff'teki kiralık dönemlerine rağmen Manchester United kadrosunda yer alan ve sınırlı şanslar yakalayabilen Wilfried Zaha, Galatasaray ile çıktığı Old Trafford'da Mejbri Hannibal ile yaşadığı ufak gerilim sonrasında tepki gördü. Fildişi Sahilli yıldız, topla her buluştuğunda tribünler tarafından uğultu ile tepki gördü.

 

İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zahayı konuşuyor Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü

 

MANCHESTER’A 4. GOLÜNÜ ATTI

Karşısındaki savunmacısı Dalot’a zor anlar yaşatan yıldız futbolcu, 23’te Sanchez’in uzun pasında rakibini adeta sırtına alarak ceza sahası içerisinde girdi ve yarım vole vuruşla golünü attı. United’a karşı Palace dahil 17. maçına çıkan çıkan Fildişi Sahilli oyuncu, Old Trafford’da 3., toplamda Kırmızı Şeytanlar’a karşı 4. golünü kaydetti.

İNGİLİZ BASINI ZAHA’YLA ÖZEL OLARAK İLGİLENDİ

İngiliz basını da zaten kötü giden Manchester United’da Galatasaray yenilgisinin yanı sıra Zaha’nın bu golüne de ayrı bir parantez açtı. Daily Mail yazarı Sami Mokbel de Wilfried Zaha'nın, eski takımına karşı kendisini ıslıklayan tribünler önünde attığı golü ve yıldız oyuncunun Manchester geçmişiyle alakalı dikkat çene bir yazı kaleme aldı. İşte Mokbel’in o yazısı;

 

İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zahayı konuşuyor Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü

 

‘KARİYERİNİN EN TATMİN EDİCİ ANLARINDAN BİRİ’

‘Kurtuluş. Wilfried Zaha, Old Trafford sahası kadar geniş bir gülümsemeyle, ‘Şimdi beni beğendiniz mi?’ dercesine kutlama yaparken ellerini kulaklarının yanına koydu. Zaha 2009'da profesyonel olduğundan beri 93 gol attı. Ama hiçbiri bundan daha tatlı hissettiremezdi. Ve hepsi de 2014'te gol atmak için sabırsızlandığı yerdeydi. İroniden kaçamazsınız.

Haberin Devamı ›

Old Trafford bir daha asla Zaha'nın evi olmayacak, köprünün altından çok sular geçti. Ancak bir gün kariyerine dönüp baktığında, bu ikonik stadyu’mun kariyerinin tartışmasız, en tatmin edici anlarından birine sahne olduğunu görecek. İşlerin böyle yürümesi oldukça komik.

 

‘KIRILGAN ZAHA, ARTIK BİR ADAM OLMUŞTU’

Elbette United, 2013 yılında katıldığı kulüpte geçirdiği kısa süre boyunca Zaha'nın tam anlamıyla performansına şahit olamadı. O zamanlar bir muammaydı. Çok genç ve çok hamdı. Ancak dün gece United, onunla devam etseydi neler olabileceğine dair bir anlık bir görüntü yakaladı. Hatırlayabilecekleri kadarıyla kırılgan olan Zaha artık bir adam olmuştu. Üstün bir hücum varlığına dönüşen bir adam. United'ın şu anda çok işine yarayabilecek bir adam.

‘APTAL DURUMUNA DÜŞEN DALOT’A SORUN’

Güç, atletizm ve - hepsinden önemlisi – üretkenlik. Bu üçünü Zaha'nın Andre Onana'yı geçerek Galatasaray'ı öne geçiren ilk Şampiyonlar Ligi golünü akrobatik bir şekilde atmasından önce aptal durumuna düşen Diego Dalot'a sorun.

Haberin Devamı ›

 

İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zahayı konuşuyor Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü

 

‘KARİYERİ BOYUNCA ARZULADIĞI GECEYDİ’

Zaha saha dışında da oldukça havalı bir karakter. Bir aile babası ve ailesini, geceyi dışarıda geçirmeye tercih ediyor. Ancak Zaha sevinçten havalara uçarken etkileyici bedeninden sızan duyguları hissetmemek mümkün değildi. Bu, Zaha'nın tüm kariyeri boyunca arzuladığı geceydi - ilk Şampiyonlar Ligi başlangıcı. Ama bu senaryoyu o bile yazamazdı.

‘KAYBETTİĞİ ZAMANI TELAFİ ETTİ’

‘Bir rüya gerçek oldu’ dedi Zaha. Öte yandan bu anın yaşanmasının bu kadar uzun sürmesi utanç verici. Zaha'nın Crystal Palace'a olan sadakati takdire şayandı ancak doğruyu söylemek gerekirse dün geceden çok daha önce Şampiyonlar Ligi maçlarında oynuyor olmalıydı.

Ama kaybettiği zamanı telafi etti. Bunu yapacağından hiç şüphesi yoktu; Zaha her zaman bu sahneye ait olduğuna inandı. Sonunda bunun somut bir kanıtına sahip oldu.

Haberin Devamı ›

 

İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zahayı konuşuyor Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü

 

‘CRYSTAL’DAN BÖYLE BİR FIRSAT İÇİN AYRILMIŞTI’

Yaz aylarında Türkiye için Premier Lig'i terk etme kararını sorgulayanlar artık bu görüşlerinde o kadar katı olmayacaklar. İngiliz futbolunun dışında da bir dünya var ve Zaha bunu tüm ihtişamıyla yaşıyor. Dün gece de kesinlikle öyle oldu. Çünkü Selhurst Park'tan böyle bir fırsat için ayrılmıştı. Seçenekleri vardı: Ona tarihlerindeki en kazançlı sözleşmeyi teklif eden Palace'ta kalabilirdi. Ama onun istediği buydu; büyük başarıya ulaşmak.

‘AVRUPA, ZAHA GELDİ!’

‘Önemli olan kazanmak bile değil, maçta sahaya çıkmak. 'Otobüsün içinde Şampiyonlar Ligi müziği çalıyorduk. Bu farklı bir duygu. Sonunda buraya gelebildim. En iyilerin arasında oynamak, en iyilere karşı yeteneğimi sergileme şansı gibisi yok. İyi olup olmadığınıza burada karar veriliyormuş gibi hissediyorum.’ diye ekledi Zaha.

Kesinlikle yeterince iyisin Wilf. Avrupa - Zaha geldi.’

Kaynak: Fanatik

İngilizler, dün gece gol atan Wilfried Zaha'yı konuşuyor! 'Kariyeri boyunca arzuladığı geceydi, aptal durumuna düşürdü' Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum