Türkiye-Çekya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2023 Milletler Ligi’nde tarihinde ilk kez altın madalya kazanan Filenin Sultanları, koleksiyondaki eksik kalan Avrupa şampiyonluğu için mücadelesini sürdürüyor. Grubunda adeta kendisine kafa tutacak rakibi bulunmayan A Milli Takımımız sırasıyla rahat galibiyetler alarak 16’lı tura doğru ilerliyor. Açılışı İsveç galibiyetiyle yapan Ay-Yıldızlılar dün de Azerbaycan’la karşı karşıya geldi.

13 sayıdan ileriye gidemediler!

Yeni coach Santarelli yönetiminde iyi bir uyum sağlayan ve Vargas’ın da kadroya dahil olmasıyla, gücüne güç katan Ay-Yıldızlılar, Azerbaycan karşısında da sürprize yer vermedi. Daha ilk setten itibaren hem oyunuyla hem de skor da fark yaratan Millilerimiz sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı, 2’de 2 yaparak yoluna devam etti. 3 setin sonunda dikkat çeken ise; Filenin Sultanları, Azerbaycan’ı set başına 13 sayıda tuttu, toplamda 39 sayı attırdı.

Rekortmen Vargas’tan servis şov

Dünyanın 1 numarası Filenin Sultanları’nda Melissa Vargas yine şov yaptı. İsveç maçında 112kmh’lik servisiyle, Boskovic’i ait (111.4kmh) servis hız rekorunu kıran Vargas, Azerbaycan maçında da yine 100 kmh’nin altına inmedi. 20 sayıyla takımın en skoreri olan Küba asıllı yıldız sporcu, 24 servisten 6’sını ace çevirirken sadece 1 kez hata yaptı. Ve bu 24 servisten 23’ünü 100 kmh’nin üzerine çıkarak attı.

Bu takım çok uyumlu

Hande, Aslı, Vargas, İlkin, Eda, Cansu ve Simge (L) ilk 6’sıyla başladığımız Azerbaycan maçı bir ölçü olmasa da takımın uyumu çok iyiydi. Alınan kötü manşetlerde bile çok iyi pas çıkarıp sayı almayı başaran Filenin Sultanları, daha güçlü rakipler karşısında aynı şekilde mücadele ederse, kürsünün 1. basamağına çıkmak hiç de sürpriz olmayacak.

Türkiye-Çekya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Gruptaki 3. maçımızı bugün oynayacağız ve rakip Çekya olacak. Mücadele TSİ 18.00’de başlayıp TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak. Gruplarda ilk 4 arasında yer alan takımlar 16’lı tura yükselecek. Ancak grup lideri olarak çıkmak, çapraz eşleşmede diğer grubun 4.’süyle eşleşme anlamında avantaj sağlayacak. Yani A Grubu’nda Sırbistan ve Polonya gibi takımlarla erken eşleşme yaşamamak adına, Filenin Sultanları grup liderliğini rahat bir şekilde eline geçirecektir.

Kaynak: Fanatik

Türkiye-Çekya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum