Aston Villa, Bertrand Traore'nin Başakşehir'e kiralandığını duyurdu

Başakşehir'de görevini sürdüren Trabzonspor 'un eski teknik direktörü Eddie Newton'ın da bu kiralık anlaşmada önemli bir pay sahibi olduğu öğrenildi. Ayrıca İstanbul ekibinin eski golcüsü Emmanuel Adebayor'un da Bertrand Traore'ye kulüp hakkında olumlu bilgiler verdiği belirtilmişti.

İmza töreni düzenlendi

Medipol Başakşehir’in, İngiltere ekibi Aston Villa’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Burkina Fasolu forvet oyuncusu Bertrand Traore için imza töreni gerçekleştirildi. Törene Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve yönetim kurulu katılırken, turunculu-lacivertlilerin Başkanı Gümüşdağ, Önemli takımlarda forma giyen kariyerli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, "Takımımız çok değerli oyunculardan oluşuyor. Şampiyonluk yaşamış ve sürekli Avrupa'yı zorlayan bir takımız. Traore'nin burada başarılı ve mutlu olacağına inancım tam" dedi.

“Traore’nin transferinden büyük mutluluk duyuyoruz”

Premier Lig'den birçok oyuncunun Medipol Başakşehir'de forma giydiğini hatırlatan Gümüşdağ, "Mesut Özil başta olmak üzere Chadli, Adebayor, Clichy, Robinho, Demba Ba ve Skrtel gibi futbolcular bizimle çok önemli başarılara ortak oldu. Traore de Medipol Başakşehir'i tercih etti. Başka isteyen kulüpler de vardı. Traore'nin transferinden büyük mutluluk duyuyoruz. Emre hoca da kendisini çok arzu etti. Hayırlı olsun. İnşallah geçmişteki başarılarının daha güzelini burada da yaşar" ifadelerini kullandı.

“Karşılıklı centilmenlik anlaşmamız var”

Transferden dolayı Aston Villa'ya da teşekkür eden Göksel Gümüşdağ, "Aston Villa ille Trezeguet transferiyle başlayan çok iyi ilişkilerimiz var. Traore kiralık olarak başladı. Niyetimiz anlaşarak satın alma opsiyonu oluşturmak. Karşılıklı centilmenlik anlaşmamız var. İnşallah Traore'yi sezon sonu ailemizin içine katmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bertrand Traore: "Bu kulüpte olduğum için çok mutluyum"

Çok önemli bir takıma transfer olduğunu vurgulayan 26 yaşındaki oyuncu, "Bir an önce sahada yer almak için sabırsızlanıyorum. Büyük bir tercih yaptım. Kısa vadeli düşünmedim. Eddie Newton ve Emmanuel Adebayor'dan çok olumlu bilgiler aldım. Bunlar da karar vermemde önemli etken oldu. Bu kulüpte olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

“Emre hoca sisteme uyacağımı net bir şekilde ifade etti”

Başakşehir’in önemli oyunculardan oluştuğunu aktaran Bertrand Traore, "Emre Belözoğlu ile konuştum. Benim sisteme uyacağımı çok net bir şekilde ifade etti. Ona çok teşekkür ediyorum. Başkanımıza da ilgisi ve alakası için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Traore, yeni takımında giyeceği 9 numaralı formayla basın mensuplarına poz verdi.

Galatasaray ilgileniyordu

Hücum hattına takviye için çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın da Bertrand Traore'ye talip olduğu geçtiğimiz günlerde iddia edilmişti. Sarı kırmızılı ekibin, Aston Villa'nın gözden çıkardığı Bertnard Traore'ye yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret teklif ettiği belirtilmişti.

Türkiye'ye geldi

Aston Villa’da forma giyen Traore'yi İstanbul Havalimanı'nda kulüp yetkilileri karşıladı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Traore, Başakşehir tercihinin çok net bir tercih olduğunu vurgulayarak, "Bildiğiniz gibi beni isteyen çok kulüp vardı. Düşünmek için çok vakit oldu ama ben Başakşehir'e gelmek istedim. Kulübü iyi tanıyan insanlarla görüştüm. Daha önceden de tanıdığım bir kulüptü. Antrenörü tanıyordum, oyuncuları tanıyordum. Bunlar tercihimde etkili oldu" diye konuştu.

Başakşehir'de Strateji ve Planlama Direktörlüğü görevini yürüten Eddie Newton'ın transferinde etkili olup olmamasının sorulması üzerine ise Traore, "Çok genç yaştan beri Eddie Newton'ı tanıyorum. Kulüple ilgili bana iyi şeylerden bahsetti. Adebayor ile de görüştüm ayrıca onu da eklemek istiyorum" dedi.

Bertrand Traore son olarak, hedeflerinin net olduğunu belirterek, "Verebileceğim en iyi katkıyı vermek istiyorum ve kulübe bu sene yardımcı olmak istiyorum. Birçok kulüpte farklı pozisyonlarda oynadım. Saha içinde en iyisini yapmayı deneyeceğim" açıklamasında bulundu.

Tribünden maçı izledi

Süper Lig'in 3. hafta maçında Başakşehir, Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Mesut Özil, karşılaşmanın 80. dakikasında oyuna girerek Başakşehir formasıyla ilk maçına çıktı. İlk 3 maçında 7 puan toplayan Başakşehir, 6 gol atarken kalesinde gol görmedi. Bu maçı yeni transfer Traore de tribünden takip etti.

Kaynak: Fanatik

Aston Villa, Bertrand Traore'nin Başakşehir'e kiralandığını duyurdu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum